LaTeX introductiecursus
LaTeX introductiecursus

De TeXniCie (commissie binnen A-Eskwadraat die over LaTeX gaat) geeft ook dit jaar een introductiecursus LaTeX, voor eerstejaars studenten en andere belangstellenden. Schrijf je hier in: https://forms.gle/Kp4xCHEy1hfSogwv8
Voor meer informatie (ook de meest up to date informatie) zie onze website: www.texnicie.nl

Wat is LaTeX?
In het kort is LaTeX een programma om wiskundige teksten te maken, een must voor wetenschappelijke teksten in de Wiskunde en Natuurkunde.

Wanneer en waar is de cursus?
De cursus loopt van week 39 (25 september) tot en met week 42 (16 oktober), met één les van ongeveer twee uur per week. De locaties zullen op de website (www.texnicie.nl) te vinden zijn en zijn in/rond het BBG. De tijden zijn als volgt (let op, de meeste lessen bieden we twee keer aan, je kan dan dus kiezen welke dag je mee wil doen)

Basis 1 (week 39): dinsdag 26 september 11.00-12.45 OF donderdag 28 september 13.15-15.00
Basis 2 (week 40): dinsdag 3 oktober 11.00-12.45 OF donderdag 5 oktober 13.15-15.00
Uitbreiding (week 41): dinsdag 10 oktober 11.00-12.45 OF donderdag 12 oktober 13.15-15.00
Vragen en installatie (week 42): dinsdag 17 oktober 17.00-18.30

Wat moet ik voorbereiden als ik kom?
Handig is het als je al een account hebt op www.overleaf.com en je laptop meeneemt (je gaat namelijk ook zelf aan de slag). Verder zorgen wij voor snacks! Schrijf je in via https://forms.gle/Kp4xCHEy1hfSogwv8 zodat we weten hoeveel snacks we kunnen inkopen en je op de hoogte kunnen houden van wijzigingen en een herinnering sturen.

Wat behandelen we in de cursus?
De cursus heeft vier lessen: Basis 1; Basis 2; Uitbreiding; Vragen en installatie. De lessen zullen een combinatie zijn van onze uitleg en het zelf in de praktijk brengen.

In de Basislessen behandelen we wat LaTeX is en hoe je een simpel document maakt, na deze twee lessen kan je al je inleveropdrachten netjes op je computer maken en inleveren.

In de Uitbreidingsles leren we je nog wat handige trucjes en laten we een glimp zien van wat je allemaal nog meer met LaTeX kan, voor later in je studie, gebruik buiten je studie of gewoon omdat je erachter bent gekomen dat het leuk is om met LaTeX te werken!

De laatste les is om vragen te stellen en hulp te krijgen waar je vastloopt, en om hulp te krijgen bij het installeren van LaTeX om ook offline aan de slag te kunnen.

Wat moet ik nog meer weten?
Heb je nu al een vraag? Kijk op onze website www.texnicie.nl of stuur ons een mailtje naar info@texnicie.nl Kan je een les niet? We zullen slides en eventuele opdrachten ook op onze website delen, maar dat is natuurlijk lang niet zo leuk en leerzaam als langskomen.

  • Commissie: TeXniCie
  • Begin: di 26 sep 2023, 11:00
  • Eind: di 17 okt 2023, 18:30
  • Aanvullende website: http://www.texnicie.nl
  • Locatie: Zalen in en rondom het BBG (zie www.texnicie.nl)
  • Toegangsprijs: Vul ons inschrijfformulier in: https://forms.gle/Kp4xCHEy1hfSogwv8
  • Organisator: A–Eskwadraat
  • Categorie: Studie-inhoudelijk
  • Poster: Nee